Informații Album

Imagini aleatoare

No flash


Get Flash.

About this Album

2010 Licitatie in scop caritabil - Elena Badea

Iata ce ne-a motivat:
"Oameni buni, opriti-va o clipa din tumultul vietii cotidiene si ascultati-mi strigatul sfasietor de deznadejde si ajutor, ce vine dintr-un intuneric negru ca noaptea sau chiar ca moartea. Oricine vei fi tu, cel ce vei privi aceste randuri, te rog sa nu ramai nepasator. Acorda-mi cateva minute si citeste povestea vietii mele, a unei tinere de 25 de ani care de 4 ani se lupta cu intunericul.
Povestea mea incepe asa:
Ma numesc Elena Badea, locuiesc in Municipiul Targoviste, Str. Stanica, bl. 46A, et. 2, ap. 8 si de 4 ani imi “plimb” tinereatea in intuneric - AM ORBIT. Poate asa a fost scris destinul meu in cartea vietii sau poate... Nu. Poate doar nepasarea, superficialitatea, incompetenta, nestiinta sau chiar neputinta omeneasca a celor ce au depus juramantul lui Hipocrate au dus aici. Nu judec, nu acuz si mai ales nu am resentimente pentru nimeni. Mi-am acceptat destinul, dar nu m-am resemnat, lupta mea cu intunericul continua. Nu va pot vedea, dar va aud, va simt, va percep. Si pentru ca nu va pot vedea, zambesc inconti­nuu, voua tuturor oamenilor, in ciuda loviturilor pe care le-am primit de la semeni. Sunt o fata tanara, se spune ca am ochi superbi ce sunt oglinda sufletului meu. Ca orice tanara aparent sanatoasa, am dus o viata normala. Am avut un prieten, am crezut ca el poate fi omul ce-mi va sta alaturi... dar m-a parasit si s-a casatorit. Nu il acuz, nu-l urasc pentru ca nu a putut tine pasul cu mine, cu boala, cu lupta mea. Ii doresc tot binele din lume. Chiar daca am ramas singura, lupt si ma rog pentru visul si speranta mea, aceea ca intr-o zi voi putea vedea din nou. Dar sa revenim la povestea vietii mele. Inca din copilarie am avut dureri de cap, carora nimeni nu le-a dat importanta. De la varsta de 20 de ani durerile au crescut in intensitate si frecventa si au aparut si tulburari de vedere. In tara am fost consultata de nenumarati medici neurologi si oftalmologi, am facut diverse tratamente, desi diagnosticul intotdeauna a fost incert, dar fara niciun rezultat.
Luna ianuarie a anului 2005 m-a gasit in Spania, iar intr-o dimineata m-am trezit cu vederea incetosata, ceata ce nu s-a mai ridicat niciodata de pe ochii mei. De la o zi la alta vedeam mai putin, apoi doar umbre, iar noaptea deloc. Am fost internata la urgenta intr-o clinica, unde, in urma investigatiilor computer tomograf si R.M.N., am aflat cumpli­tul adevar. Aveam o tumora cerebrala - meningion parieto-occipital drept. Vestea a cazut ca un traznet! Ce a fost in sufletul meu? Al mamei mele? Greu de exprimat in cuvinte. Pentru o clipa, am crezut ca totul s-a sfarsit. Aripile mi s-au frant, idealurile, sperantele mele de adolescent s-au naruit asemenea castelelor de nisip construite de copii. Durerea, disperarea, neputinta m-au ingenunchiat pentru o clipa, dar ratiunea a luat locul acestor sentimente (vorba proverbului “Ce nu te omoara, te intareste”) si mi-am propus sa nu ma predau intunericului, sa lupt pana voi vedea lumina. Dupa o saptamana de la aflarea cumplitei vesti, am fost operata, dar operatia nu a fost un succes. Un timp am zarit doar umbre, ca mai apoi totul sa se cufunde intr-o bezna adanca in care sunt si astazi. Dar, cum spe­ranta moare ultima, am sperat tot timpul ca voi reusi si dupa indelungi cautari, in toate colturile lumii, am gasit o cli­nica in China unde medicii de acolo mi-au dat sansa atunci, cand nu se mai intrezarea nicio spe­ranta. Medicii de la “Institutul Beyke”, din orasul Gunagzhou, m-au programat pentru o interventie chirurgicala pe data de 15 februarie 2010, in urma careia imi voi recapata ve­derea. Pentru a-mi pastra aceasta programare, am platit avansul de 4000 dolari. Dar, pana pe data de 6-7 fe­bruarie 2010, va trebui sa platesc inca 16000 de dolari, plus banii pentru bilete de avion, mama mea fiind nevoita sa ma insoteasca, desi este o persoana bolnava. De aceea, oameni buni, oameni cu suflete ge­neroase, bogati sau saraci, din preaplinul sau putinul dumnea­voastra, va rog din suflet sa-mi ascultati strigatul de ajutor prin care vreau sa-mi cumpar lumina ochilor si sa ma ajutati sa strang suma de bani de care am atata nevoie acum, cand inca nu este prea tarziu. Va voi multumi toata viata mea si ma voi ruga in fata icoanelor din Sfanta Biserica la care merg pe fiecare duminica si zi de sarbatoare si sunt convinsa ca Dumnezeu imi va asculta ruga si va inapoia inzecit ajutorul pe care mi-l veti oferi si va va apara de astfel de necazuri. Fara ajutorul dumneavoastra, voi ramane cufundata in bezna tot restul zilelor mele, dar sper si cred ca, desi nu ma cunoasteti, ma veti ajuta. Fie-va mila si nu-mi luati ultima speranta!
Daca doriti doar sa ma ajutati, am deschis urmatoarele conturi BRD:
Titular CONT: BADEA ELENA
RON:
RO26BRDE160SV19257321600; USD:
RO57BRDE160SV19257671600; EURO:
RO17 BRDE160SV15258191600;
SWIFT COD - BRDEROBU
Pentru relatii, telefon
nr. : 0726.207.321
www.elenabadea.com
Cu respect, speranta si recunostinta, va multumesc din suflet,
ELENA BADEA."